Tammirinne

Tammirinne

torstai 12. helmikuuta 2015

Ylläriremppaa


Ajattelin vain repiä toimistohuoneen boordit pois. Mutta kuinkas kävikään. Hiki meinas pukata otsalle, kun tajusin ettei tää ollutkaan ihan vaan pikkuprojekti. Voi ahistus. Mut siis ei mitään kamalaa, mutta suunnittelematonta ja tietty aikaa vievää.

Kymmenisen vuotta talomme rakentamisen aikoihin oli kaiketi vielä pinnalla laittaa boordeja seinille huoneeseen kuin huoneeseen, muistan niitä itsekin harrastaneeni edellisessä ja etenkin sitä edellisessä kodissamme. Kivoja silloin, mutta ei enää! Täällä asumisaikamme noin neljä vuotta olen boordeja katsellut ja aika ajoin innostunut niitä irroittelemaan sieltä täältä (ruokailutila, olohuone, yläkerran aula, mun työhuone, makkari ja nyt sitten tää työhuone). Viimeisimpänä projektina viime syksynä oli käsittelyssä makuuhuoneemme, johon tehtiin täysi seinäremontti (suunnitellusti), irroitettiin tapetit ja maalattiin seinät. Lopputuloksesta oon tykännyt tosi paljon ... ihanan selkeetä ja neutraalia. Kuvia rempasta tai oikeestaan lopputuloksesta täältä klik.

Vasemmassa yläkuvassa on osa uudesta työhuoneesta. Lopulta siirrettiin kamat yläkerran toimettomana olleeseen huoneeseen, jossa mun mielestä tapetit ja boordi olivat siedettävämmät kuin muutoskohteessa. Mies kyllä meinasi, että mitäs sitten kun sä haluat repiä sieltäkin tapetit pois. Aarghh!!! Toivottavasti en ainakaan muutamaan vuoteen, näin ajattelisin.

Plussaa tossa uudessa työhuoneessa on ehdottomasti liukupeiliovet, joiden taakse on helppo kätkeä työhuoneen vähemmän kauniit yksityiskohdat. (lue paperipinot, värikkäät kansiot, tietsikat yms. mööpelit, jotka ei oo just nyt käytössä.) Vanhassa niitä ei ollut ja kattopalkit olivat esillä. Miikkana uudessa huoneessa huonompi maisema ikkunasta, huoneen käyttötarkoituksen muuttamisen aiheuttama piuhojen yms. uudelleen vetäminen. Ja nehän ei todellakaan oo mun osaamisaluettani ;). No niin siis, nyt ei pitänyt lähteä mullistamaan puolta meidän yläkerrasta, mutta niinpäs sitä vain kävi. Homma rönsyili sinne ja tänne ja kun oli aloitettu niin jatkettavahan oli. Nyt meillä näyttää kutakuinkin yksi huone tältä. Mitään selkeetä lukkoonlyötyä suunnitelmaa vanhan työhuoneen uudelle ilmeelle ei vielä ole eli katsotaan pikkuhiljaa, kun vanhat tapetit oon saanut ensin poistettua. Luultavimmin seinät maalataan, jollakin suht neutraalilla värillä. Tarvii katsella ideakuvia netistä :).


Kuvaa revittävästä tapetista boordeineen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti