Tammirinne

Tammirinne

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kynsikkäät


Tällaista jälkeä syntyi viikonloppuna. Sain työkaverilta idean kynsikkäiden tekoon, laskin silmukkamäärät hänen kynsikkäistään ja ei muuta kuin tekemään. Syksyllä tilattua Andes villa-alpakka lankaa oli sopivasti pari kerää ja jäi vielä ylikin. En ollut aikaisemmin tehnyt tuollaista puolipalmikkoa, mutta nyt tuli opeteltua. Ei onneksi vaikeaa. Tuli vaan into kokeilla muunlaisiakin neulostyyppejä.

Jos joku innostuu kokeilemaan näiden tekemistä, niin tällä langalla tein 12 silmukkaa puikolle. Ensin kymmenen kerrosta resoria (kaks nurjaa, kaks oikeeta), jonka jälkeen sitten palmikkopuikolle kolme nurjaa ja kuusi oikeaa ja taas kolme nurjaa. Muuten vaan oikeella mentiin. Palmikkokäännöksen tein aina niin et jäi viis silmukkaa väliin. Ranteen kohdalle tultaessa kavensin jokaiselta puikolta pari silmukkaa yhteen. Lopuksi tietty peukalon reikä ja loppuresoriin sama nurja/oikea, kun alussa, mutta vaan viis kerrosta.

Tosi lämpimät ovat :)

3 kommenttia:

  1. Juu, olivat tosi kivat..huomasin ne palaverissa kaikesta naurunremakasta ja ilonpidosta huolimatta..ja jopa ilman silmälaseja:)Hildur

    VastaaPoista
  2. Kahvikaneli: Kyllä harmaa on in!

    Hildur: ;)

    VastaaPoista