Tammirinne

Tammirinne

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ei niin pientä pintaremonttiaHeissan vaan kaikki, edellisestä kirjoittelusta on aikaa. Alkava kevät ja lisäenergia ovat antaneet pontta vanhoille suunnitelmille ja nyt vihdoin olemme alkaneet oikeesti miettimään mitä teemme keittiöllemme. Keittiö on ollut koko täällä asumisemme ajan yksi niistä kohteista joihin olen halunnut muutosta. 2000-luvun alun tyylinen keittiö, jossa on monenlaista värisävyä ei ole koskaan ollut mun juttu. Haluaisin jotakin selkeämpää, johon sitten voisi tuoda pienemmillä jutuilla väriä tai kivoja yksityiskohtia. 

Edellisessä kirjoituksessa laitoinkin kuvan vuosi sitten keväällä tekemästäni "aarrekartasta", siitä löytyy kuva mielestäni ihan kauniista keittiöstä. Emme ole tekemässä mittavaa, kallista keittiön uusimista vaan koitetaan saada päivitystä ja tyylin muutosta aikaa suht. pienellä budjetilla ja itse tehden mahdollisimman paljon.

En ole tainnut tänne blogiin koskaan laittaa kuvia keittiöstämme, syy varmasti selviää teille näiden kuvien myötä. Huh, hurjaa julkaista näitä. Mutta nyt niitä tulee!Ideoita remppaan otan mieluusti vastaan ja tietysti käytännön vinkkejä ja kokemuksia.

Tarkoitus olisi näillä näkymin maalata rungot ja maalauttaa kaappien ym. ovet. Värisävyt ovat vielä hippasen mietinnässä. Seinät tietty tulevan kanssa saamaan uuden pinnan. Tasot säilyvät. Laatoitus pyritään säilyttämään. Keittiön lattia asettaa omat vaatimuksensa värisävyille, se kun on vaaleaa laattaa jo tummuneilla rusehtavilla saumoilla. Vaaleabeige saattaisi olla lattian sävy.

Sitten mietityttää ottaisimmeko vitriinikaapin kokonaan pois. Mielstäni nuo lasiovet ovat liian romanttiset ja muutenkin liikaa ruudutettujen ikkuinoiden parina. Olis kiva saada siihen tilalle pari yksinkertaista valkoista avohyllyä, mutta en tiedä sopisko? Ja tietty noissa avohylly jutuissa tulee mieleen siivoaminen. Lisäksi vaikeutena avohyllyjen suhteen on seinän koolausten paikat, jotka eivät mahdollista symmetristä kiinnitystä. Ja symmetriahan on esteetikolle ihan must juttu.


Huuvalle tehdään jotakin, ainakin haluan koristelaatat pois ja luultavasti muutenkin yksinkertaisemman kokonaisuuden ilman laattoja ja koristelistoja. Mutta joo mietittävää riittää ja väliullä kauhistuttaa hurjasti. Edessäsuuri työ ja pelko pilalle menosta ja vääristä valinnoista. Pitäis vaan koittaa uskoa lopputulokseen ja nähdä se mielessään. Välillä miettii olevansa turhamainen, koska keittiö toimii ja ei ole vielä loppuunkulunutkaan. Mutta tää on tätä.

2 kommenttia:

 1. Suurien valintojen edessä olette...miettisin uraovien vaihtamista avan uusiksi ,suoriksi oviksi...valkeiksi..ja noiden pikkulaatikostojenkin eteen myös ovia jos mahdollista...tai ainakin yksikertaistaisin etuosat....huomaamattomilla vetimillä tai vaikka ilman vetimiä...sellaisill vetourilla......laatikoita on niin paljon,että ne tekee keittiöstä levottoman...monien vetimienkin ansiosta...
  runkojen maalaus valkeiksi ja ylä koristelistojen poistaminen.
  Jos laatat ei sovi vaaleiden kaappien kanssa,niin laatta maalilla saa mielesen värin niihin....tai vaikka ylirappaus ja maalaus....myös liesituulettimelle samanlainen tuunaus...
  Toivon,että näistä ehdotuksista olisi jotain helpotusta mietintöihinne.

  mietit myös avohyllyn laittamista....entäpä jos otat vain ovet pois kaapista auttaisiko se

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan sitä vertailla ovien maalauttamisen ja kokonaan vaihtamisen välistä hintaeroa. Nuo uraovet eivät ole ksikkein käytännöllisimmät siisteyden kannalta. Laattamaalia oon kanssa miettinyt, et jos näyttää etteivät laatat väriltään käy niin maalaa ne sitten.

   Poista