Tammirinne

Tammirinne

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Nukahtamisen vaikeusHuh huijaa tai paremminkin HOH HOIJAA! Varmasti jokaisella on ainakin välillä vauikeuksia saada unen päästä kiinni. Etenkin, jos tietää, että seuraavana aamuna on aikainen herätys eikä ole tottunut siihen. Loman jälkeen ensimmäinen aamuherääminen on aina melko kökköä ja illalla nukahtaminen  kestää ja kestää niin, että meinaa hermot mennä. Joskus auttaa yksi keinoa, joskus toinen  ja joskus ei oikein mikään. Vaikeinta on silloin, kun olis kauheesti kaikkea kivaa suunniteltavaa, silloin ei tahdo ajatukset niistä jutuista millään tauota niin, että nukkumatti pääsisi tulemaan.

Muutamia keinoja oon kuitenkin menestyksekkäästikin käyttänyt uneen pääsemisen helpottamiseksi. Välillä käyn juomassa lasillisen maitoa, en tiedä mikä taika tässäkin on, on varmaan ihan psyykkistä itsensä huijaamista, mut ei haittaa, jos toimii.

Monesti olen lähtenyt laskemaan numeroita kymmenestä alaspäin niin, että kuvittelen mielessäni visualisoiden numeron kerrallaan ja pidän kutakin numeroa mielessä oikein keskittyen jonkin tovin. Yleensä en pääse seitsemää alemmas, kun jo olen nukahtanut. Tähän en tahtonut ensin uskoa, mutta on sen verran monta kertaa rauhoittanut ajatukset, että nyt uskon.

Kolmantena keinona olis joogamaailmaan perustuva hengittäminen sulkemalla oikea sierain ja hengittämällä vain vasemman sieraimen kautta muutamia kertoja syvään. Tämän kikan kuulin juuri äskettäin, joten tastannut en ole vielä. Täytyy seuraavan kerran koklata, kun tuntuu ettei uni tule.

Onko teillä jotakin toimivia keinoja, joilla saada itsensä uneen silloin kun se uni ei ihan itsellään ota tullakseen? Ja tosiaan nää mun käytössä olevat jutut on vaan sellasia, kun uni ei välillä tahdo tulla, sitten on tietty erikseen sellaset asiat, kun on oikein univaikeuksia.

AIEMMASSA POSTAUKSESSA KÄYNNISSÄ PERJANTAISEEN SAAKKA ARVONTA....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti