Tammirinne

Tammirinne

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Takan sytytystä

Mitenkäs se nyt olikaan. Hmmm.... Tarvitaan palava materiaali, happea ja riittävä lämpötila. Palamisen edellytykset. Hei näillähän pitäisi kaiken toimia ja puut takassa syttyä alta aikayksikön. Vai?

Tänä talvena olen välillä ns. repinyt hiuksia, kun puut eivät takassa millään tahdo syttyä kunnolla palamaan. No joo, osa syy on kyl ollut kosteahkot puut, mutta olen kuitenkin keksinyt itselleni toimivan tavan sytyttämiseen. Kokeilkaa, jos kiinnostaa :)


Revin sanomalehden puoliksi ja otan siitä yhden osion (kaksinkertaisen paperinpalan). Kieritän palan tötterölle. Näitä tötteröitä teen muutaman ja tökin niitä puupinon väleihin. Tarvii kumminkin muistaa olla täysin tukkimatta ilmarakoja.  Aiemmin tein yleensä sanomalehdestä revityn mytyn tai vaan lyttäsin ja laitoin niitä sinne tänne. Ne ei kuitenkaan välttämättä oikein lähteneet palamaan. Liian tiiviitä kait? Nyt tää mulle uus systeemi tuntuu toimivan paremmin. Välillä taytyy alle laittaa vielä pari tötteröä lisää, just ennen ku edellinen kokonaan sammuu, heh, Onha se sellasta väsäämistä. 

Juu ja tarvii varmaan tässä vielä todeta, että olen tietoinen päältä sytyttämisen eduista. Ja, että munakennothan toimii aina tosi hyvin sytyttämisessä :).


Mutta tärkeintä on, että takassa lämmittää tuli!

2 kommenttia:

  1. Paras sytyke mielestäni on tuohi. Olen kerännyt pieniä tuohenpaloja koreihin, niillä pärjää koko talven. Tuo rullaus on hyvä idea, pääasia, että syttyy ja lämmittää!

    VastaaPoista
  2. Juu tuohi on ilman muuta tosi hyvä sytyke. Sitä kun muistais keräillä erikseen, niin olis hyvä talvella sytytellä takkaa.

    VastaaPoista