Tammirinne

Tammirinne

maanantai 11. tammikuuta 2010

Ulkoilua ja kellojen tutkimista

Lumista maisemaa on saatu ihailla. Harmi vaan että sumua oli lauantaina niin ettei nähnyt kauas. Kuvia oli silti pakko koittaa ottaa.Muistin pitkästä aikaa laatikon kätkössä olevat vanhat kellot ja yritin selvittää niiden taustoja. Lähinnä etsin valmistusvuotta ja maata. Oikeastan en kyllä päässyt puusta pitkälle. Lieneekö huono netin käyttötaito syynä.Jos jollakulla on tietämystä vanhoista kelloista otan tietoja mielelläni vastaan :)

 
 
Pienemmän kellon taulu oli kiva. Se oli emalinen luultavasti, isommasta en vielä tiedä, kun kansi ei ole suostunut avautumaan.

3 kommenttia:

 1. Heippa! Olen ekaa kertaa visiitillä, paljon kauniita kuvia täällä! Selasin pikana kaikki postaukset läpi, ja mieleen jäi se hurmaava vanha "aarreaittasi"! Komea talo ollut joskus! Niin ja saman ikäisiä ollaan, itse täytin 30 toukokuussa :) Ja vielä, että Loviisan Aitta ON ihana paikka :) Poikkean siellä vähän väliä.

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Niinpä niin. Tosi harmi että on päässyt pahasti rapistumaan se talo. Purkukunnossa hyvin pitkälti. Mä kävin Loviisan Aitassa ekaa kertaa vasta nyt syksyllä, mutta toisen kerran oli pakko päästä taas joulun aikaan. Toinen kiva sisustuspuoti on Paimiossa Adalmiinan Helmi. Joskin se on vähän eri tyyppinen. Siellä enemmän ihan aidosti vanhaakin tavaraa, eikä niinkään sellasta kun Loviisan alakerrassa. Kiitti kommentistasi, oli kiva lukea :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Minulla on juuri samanlainen kultainen kello. Se on isoisoäitini kihlakello 1900-luvun alusta. Kultakuoret minun kellossani ovat hyväkuntoiset mutta valitettavasti viisarit puuttuvat ja 1970-luvulla kellosta on tehty medaljonki. Koneisto on kyllä tallella, mutta toimintakuntoiseksi kelloa ei enää saa. Hienoa oli nähdä miltä kello on joskus näyttänyt, upea!
  terveisin uusi lukijasi Turusta

  VastaaPoista