Tammirinne

Tammirinne

torstai 30. heinäkuuta 2009

Uusin aarteeni

Uusi projekti aluillaan. Edellipäivänä haettiin äidin miehen vanhasta talosta vielä yksi kaappi, jonka ajattelin kunnostaa. Työtä riittää, mutta toivottavasti lopputuloksesta tulee hyvä. Samalla reissulla otettiin talosta vielä hienot peililliset kuistin pariovet, joissa yläosassa lasit. Ihme kyllä lasit olivat säilyneet melkein ehjinäkin. Saankohan joskus sellaisen talon, johon voin ovet laittaa.

Kuvassa kaapista on jo irroitettu laatikot ja kaapin ovet. Hiirenpesiä oli jokapaikassa, joten saapi nähdä mitenkä hyllyt saa putsattu kunnolla. Kaapin päälinen oli päälystetty vahoilla vuoden 1913 sanomalehdillä. Olisi mielenkiintoista tietää milloin kaappi on tehty, ainakin sitä on jossain vaiheessa korjailtu ja varmasti pintakäsitelty uudelleen. Nyt ei kaapissa ollut kuin yksi maalikerros. Sivujen reunassa olevassa makuuhuone kuvassa on viimeksi kunnostaman lipasto. Tästä uudesta olis tarkoitus tulla samantapainen. Samasta paikasta ovat kumpikin löytyneet huonokuntoisina ja hylättyinä.

Tässä on aarreaittani kaikessa komeudessaan. Tosiaan aivan romahtamispisteessa koko rakennus. Juuri uskalsi vielä mennä sisään, mutta katto on paikoin (kuten tuvassa) jo niin romahtanut, että päivä paistaa sisään. Tosi paljon on kuitenkin talovanhuksesta löytynyt säilytettävää, esineitä ja huonekaluja, joaka ovat saaneet uuden elämän. Ne ovat aarteitani ja niistä en luopuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti